22 Tem 2010

dost süt


küçük sırlar adlı dizide etiler tikilerinin kahvaltıda dost süt içtiği duyumlarını aldım. eğer göz yanılması yoksa çüş!

21 Tem 2010

kelime oyunu ve hayata dair nükteler I

bülümberghete'mizin sevilen programlarından kelime oyunu'nun sunucusu ali ihsan kardeşimizin bu yarışmanın başladığı ilk günden beri istikrarla (baş ve orta parmaklarımızı birbirine kavuşturarak ani bir hareketle etrafta gezen bir sineği ya da böceği uzaklara uçurtmak için kullandığımız def etme hareketini) sol elindeki soru kartlarına sağ eliyle fışırt diye vurmak kaydıyla "görelim bakalım, şöyle de bir sorusu var" şeklindeki hareketini çok fentestik bir şekilde takip etmekteyim. amacını anlamak istiyorum. seviyoruz ailecenek. ah bide şu güzel üniversite öğrencisi kızlara fazla ipucucuk(!) vermesen ihsan!

7 Tem 2010

müzik hattı



televizyon karşısında sevdiğim grupların kliplerini beklemek eskiden en eğlendiğim aktivitelerimden biriydi. bir dolu yeni grup keşfetmekle beraber gereksiz her şarkıyı dinleyip beynime kazırdım. dream tv mtv ye göre daha yakın olmuştu bana, gerek programları gerek de haftasonu yayınları dolayısıyla. en sevdiğim programlardan biri melis baştuğ'un sunduğu "müzik hattı"ydı. eskiden saat 15.00'de yayınlanıyordu şimdi baktım da 17.00'ye alınmış. sağolsun meliscim istediğim şarkıları çalar, ben de keyifle izlerdim hafta içi her gün. kaç kez bedava bilet kazanmam da ona olan sevgimi arttırmıştı itiraf ediyorum ahah. neyse, bugün tv'yi karıştırırken bir de baktım müzik hattı. nedendir bilinmez bir kaç haftadır dream tv tekrardan şifresiz yayına geçti, arada canım sıkılınca yabancı videoları izlemek için bakıyorum. tv'den video izlemek pc'ye göre daha güzel elbette ama istediğin an istediğin şeyin çalmaması da bir o kadar can sıkıcı. ne diyorduk; müzik hattı evet. işte oturup yeni ne var ne yok bakayım bari diyerekten başladım izlemeye. ve şöyle bir sonuç listesi yaptım:

1. ne kadar gereksiz türk grubu çıkmış, klipleri izlemeye midem dayanmadı. örn: pijama, herkes kırmızı isimli grupların vasat ötesi şarkıları ve kötü klipleri.

2. ileri gideceğine daha da geriye gidiyor müzik piyasası, hiç hoş değil. bir dur denmeli bu işe, gereksiz isimlere albüm yapılmamalı. herkes grup kurup ünlü olacak diye bir kural yok ki.

3. ne varsa yine eskilerde var. bundan 4-5 sene öncesine kadar herşey daha orjinal ve daha mı güzeldi ne? melis hanım'a nerden estiyse bir baktım buz çaldı. ah, özlemişim. çalan şarkı bir cover çalışması, bkz: vurulduk

4. şu kolpa mıdır nedir ne buluyor millet bunlarda ya? neymiş çok istek almışlar herkes hayranmış da bilmem ne. solist tıfıl ve ortalama sesli, davulcu ve basscı tipsizlikten 10 sene yer, bir gitarist fena sayılmaz o da küçük kadınlarda ki çocuğa çok benziyor (adı ne bilmiyorum, üzgünüm)

5. dengesiz herifler ne ara albüm çıkarmış? şaşırdım görünce. seneler önce onlarca ep leri vardı bende dinlerdm ama tiplerini görmemişim hiç, beklediğimden iyi çıktılar fena değillermiş. her gün içeceğimmm ve sana pis piss güleceğimm yeahh

6. son olarak da melis hiç değişmemişsin. yine aynı gevezelik ve devamlı olarak "eee, ee" diye gevelemen.